вторник, 4 апреля 2017 г.

Здійснилось! Одеса, зустрічай запоріжан! Фортуна Вірго!

Декілька місяців хвилюючого очікування,
постійне піднесення і неймовірне натхнення… Здійснилось! Одеса, зустрічай запоріжан! Можливо, зараз ви подумаєте: йдеться  про якусь нудну поїздку із звичайними екскурсіями, мовчазними відвідуваннями музеїв та галерей. Але ця подорож аж ніяк не може назватися буденною. Заінтригувала? Що ж, настав час назвати ціль нашої поїздки до Одеси. А назва в неї непроста: «Шкільний чемпіонат України з інтелектуальних ігор». Це усім відомі змагання «Що? Де? Коли?», «Своя гра», які часто можна споглядати по телебаченню, «Брейн-ринг» та «Ерудит-квартет». Але скоріше про подорож!     
Першого дня ми вирішили не відпочивати від поїздки, а прогулятись Одесою. Ласкаве сонечко, тихий вітерець, тепла погода сприяли нашій невеличкій прогулянці містом, під час якої ми мали можливість розглянути більшість пам’яток архітектури. На жаль, деякі з них, такі як знамениті Потьомкінські сходи, старовинні будівлі тощо були на реконструкції. Та все ж  памятники Катерині ІІ,  Дюку Рішельє, засновнику міста , і всім відомий одеський порт ми побачили (фото до вашої уваги). Дуже вразило своєю прозорістю та чаклунською неприступністю Чорне море. А з наступного дня почалися змагання…
Славетне місто Запоріжжя на чемпіонаті представляли чотири команди, дві з яких складалися з учнів нашої школи: «12 ножей в спину эволюции» (так, назви бувають і оригінальними) та  суто дівочий колектив «Фортуна Вірго» (на честь  римської богині - покровительки дівчат). Бої велись у двох категоріях – молодшій і старшій. Одразу скажу, що для участі в інтелектуальних іграх потрібно володіти не лише стандартним запасом шкільних знань, а й займатися саморозвитком, читати багато додаткової інформації. Якщо ви подумаєте, що це так легко – відповідати на «простенькі» питання, сидячи на зручному стільці, то будете неправі. Ми вставали з самого ранку і аж до пізнього вечора знаходились у епіцентрі змагань. Втомлені і водночас  щасливі наприкінці кожного   дня чемпіонату поверталися додому чарівною вечірньою Одесою.
Наші команди взяли участь у всіх іграх. Зважаючи на величезну кількість команд-учасниць з різних міст України,  боротьба була напруженою та запеклою. І хоч ми не пасли задніх, на жаль, команда «Фортуна Вірго», якій трохи забракло досвіду, залишилася без нагород, а от «12 ножей в спину эволюции» виборола 3 місце в грі «Ерудит-квартет». Але ми не впали в смуток та не знищили в розпачі тижневі запаси носовичків, а підтримували один одного, насолоджувались цікавою грою, змагалися з натхненням, піднесенням та раділи успіхам інших. Ми вкотре зрозуміли: у світі є ще багато чого привабливого, особливого, невідомого та незбагненного для нас.
Тому не сидіть вдома і не протирайте дивани, а займайтесь улюбленою справою. Щосуботи, до речі, проводяться щотижневі тренування. Можливо саме ваша команда стане наступним запорізьким призером!
                                                                                 Троцко Валерія



Враження про поїздку до Одеси учасниць нашої команди "Фортуна  Вірго"


  • Коротко о поездке в Одессу.
  • Мы получили большой опыт в плане командной игры,стали гораздо дружнее.Вошли в топ десять лучших команд ЧГК Украины,что несомненно результативно для первого выезда.В свободное от чемпионата время прогуливались по набережной и фотографировались,любуясь старинным и завораживающим себя городом.
  •                Коробко Вероника
  • Впечатления об поездке, Одессе и чемпионате в общем. 
  • Во-первых, как может не понравиться исторический старый и невероятно красивый город. Во-вторых, мы все так сдружились, как- будто не знали друг друга с первого класса, столько радостных моментов, веселых ситуаций было. Чемпионат- это неплохой опыт. Теперь мы знаем к чему стремиться, какой уровень нужно иметь, чтобы сделать Запорожье лидером в интеллектуальных играх. В общем, никаких негативных впечатлений, только яркие красочные воспоминания. Хотелось бы сохранить всё это (команду, дух, атмосферу) до "победного" так сказать.
  •  Стрельченко Анна
  • Город очень понравился !!!
    Все выглядит красиво и необычно. Как будто попала в сказку. Здания преимущественно 2-3-х этажные .
    Но, какие ! Превеликое множество безумно красивых фасадов , живописные дворики. Много памятных табличек . И гуляя по городу кажется , что ты попал в прошлое . Город-сказка. Но больше всего удивил своей красотой оперный театр. Здание, не похожее на другие. А памятник Екатерине - это нечто. Вообщем , нужно там побывать , потому что словами всю красоту не передать !
 Таран Виктория
  • Несомненно позитивных и поучительных моментов больше, чем грустных.
    Дружность ЗПЧГК не знает границ.
    Конечно же запомнились и новые знакомства(это были очень интересные и своеобразные люди).
    Одно из самых запоминаемых - самая мощная группа поддержки в Украине и это было видно невооруженным глазом.
    Награды в копилку ЗПЧГК тоже очень обрадовали, хоть это были и не наши медальки.
    У нас были лучшие лаконичные экскурсии в моей жизни.
    Во время поездки царила своя атмосфера и взаимопонимание.
    Это был мой первый выезд с ЗПЧГК(я надеюсь, что не последний) и мне он очень понравился.
  • Федорец Алина
  • На этих весенних каникулах состоялось то, чего мы так долго ждали, а именно — незабываемая поездка в Одессу. Наша команда "Фортуна Вирго" приняла участие в ШЧУ (школьном чемпионате Украины) по интеллектуальным играм. Благодаря усердной работе, мы попали в топ-10, а это неплохой результат для первого раза. За время, проведенное вместе, все очень сдружились. Команда стала второй семьей для каждого из нас. 
  • Одесса — прекрасный город, который покоряет сердца. Мы отлично провели время, получили  опыт и желание вернуться снова в "игру".
  • Ведмеденко Алина






































Комментариев нет:

Отправить комментарий