понедельник, 2 февраля 2015 г.

Неймовірно - захоплююча подорож


Автор: Федорець Аліна

    Нещодавно ми їздили на Поділля та Буковину. Це була неймовірно - захоплююча подорож. Ми разом із захопленням полинули до минулого нашої країни. Дуже цікавими були екскурсії до двох з 7 чудес України Кам’янець-Подільського та Хотина, а ще до старого міста Чернівці.
     Хочу поділитися з вами, любі читачі, інформацією, яку почула під час подорожі. Отож, 23 березня 1928 року замок-фортеця в місті Кам’янці-Подільському став «державним історико-культурним заповідником».У замок входять земляні вали з усіма старовинними фортечними спорудами, Руська та Польська брами, вежа Стефана Баторія та багато чого іншого.До речі,за показниками управління містобудування та архітектури Кам'янець-Подільський посідає третє місце в Україні.
      Хотинська фортеця — заснована у місті Хотин на Дністрі, що у Чернівецькій області. Вона веде свій початок від Хотинського форту, який згодом було перебудовано у фортецю, знаходився на важливих транспортних шляхах, що з'єднували Київ із Пониззям і Придунайв'ям. Завданням форту -це оборона поселення Хотин і переправи через річку, тому він розташований низько, цим і відрізняється від інших фортець. У Хотинській фортеці було знято понад 50 фільмів. 
    Чернівці — адміністративний, політичний і релігійний центр Чернівецької області. Місто розміщене на південному заході України за 40 км від румунського кордону. На початку австрійського періоду там, де тепер Театральна площа, була околиця міста.
    Споруда музично-драматичного театру є однією з найвідоміших пам'яток архітектури. Серед визначних пам'яток Чернівців особливе місце посідає архітектурний ансамбль Резиденції православних митрополитів Буковини та Далмації, побудований на місці старого єпископського палацу, включений до списку об'єктів всесвітньої культурної спадщини UNESCO. Нині тут розташувались центральні корпуси Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Проект архітектурного ансамблю виконав архітектор і академік Йозеф Главка, він спроектував нетрадиційний комплекс споруд. Композиція ансамблю складається з трьох монументальних споруд-корпусів: головного, духовної семінарії разом із церквою Трьох Святителів, пресвітерія.
    Поїздка нам дуже сподобалась. Під час неї ми дізнались багато чого нового і ближче познайомились один з одним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий